Reacties

Reacties

 

Hieronder geven we je graag de gelegenheid je reactie weer te geven als bezoeker van onze website of als bezoeker van het EszenzZ Centre gezondheidscentrum.
Dit kunnen op- of aanmerkingen zijn, maar ook willekeurige ervaringen die je bij ons hebt opgedaan.
Denk bijvoorbeeld aan een therapie, leergang of training die je hebt gevolgd.
Zo krijgen wij een mooi overzicht van jullie inzichten. Stuur ons gerust jullie reacties. Dit kan via het onderstaande formulier, alvast bedankt!

 

Verstuurd door JH op 2015-07-27 10:31:15
In april heb ik de opleiding voor HSP begeleider afgerond. Heb het gelijk in de praktijk gebracht. En het werkt echt! De cliënten zijn erg positief en ervaren positieve veranderingen in hun leven. Aan het einde van de leergang zijn de lasten flink verminderd. Ook heb ik mijn dochter mogen begeleiden en zij heeft het als een mooie reis ervaren. Zij noemt het een ervaring voor het leven.
Ik heb de opleiding zeer positief ervaren en vindt het een verrijking voor het leven, zeker een aanrader voor toekomstige begeleiders. JH

Verstuurd door M. op 2015-03-20 11:56:34
Diep, diep in de modder, daar zat ik.
Ineengedoken, verstopt, veilig in het donker.
Eenzaam in het donker, het leven klopte aan,
maar ik durfde niet.
Zo vertrouwd was het donker, de kilte, de kou.

Soms voelde ik even de warmte,
en zag ik door een kiertje het licht.
Het nodigde me uit, 'kom maar'.
Soms, heel soms dan twijfelde ik,
en zo ontstond de wens, de wens om te groeien.

Er was ook nog wel twijfel, kon ik dit wel? Mocht ik dit wel?
Zou ik veilig zijn? Wie was ik eigenlijk?
Wie zou ik zijn in het licht?

Een hoop vragen, geen antwoorden,
de onzekerheid, maar ergens ook de verbinding.
En toen stond ik op, ik groeide uit de zwaarte, uit het donker.

Ik kreeg kleur en werd zichtbaar.
Mijn hart werd geopend.
De liefde ging stromen en stroomt.
Vol kleur, mijn leven.

Een voorjaar met groei,
een zomer met warmte,
de herfst vol bezinning,
de winter voor rust.

En altijd komen de bloemen weer terug op mijn akker.
Vol kleur.
Verandering in de seizoenen,
maar de liefde blijft.

Geen afscheid,
maar een nieuw begin,
met mijn oude ik."

M.

Verstuurd door Martijn op 2015-01-16 02:25:50
Ik voelde me altijd 'een reiziger zonder doel' (Frank Boeijen). Sinds de ontdekking en erkenning van mijn hooggevoeligheid ben ik al een paar stappen verder. De gevoeligheid die ik herken in mijn therapeut, Alexander Verbree, geeft me kracht en voedt de geloof, hoop en liefde die ik al voorstond. Knuffels lieve HSP-ers.

Verstuurd door Stephanie op 2014-03-03 21:16:44
Na verschillende soorten therapieën gehad te hebben, was ik nog steeds niet waar ik wilde zijn. Ik kan mij nog erg goed herinneren hoe ik mij voelde toen ik voor het eerst bij het eszenzz centre kwam. Ik heb erg veel aan de leergang gehad en kan zeggen dat ik eindelijk op de plek ben waar ik wil zijn.. In het hier en nu! Nogmaals bedankt!

Verstuurd door Henry op 2013-09-26 23:22:02
Heel blij dat er een meetpoint bestaat voor hoog sensitieve mensen, Na jaren twijfelen of ik echt de weg kwijt zou zijn, ben ik inmiddels al een tijdje bezig op het pad naar mijn eigen ik. HSP, in mijn geval een onomstotelijk ''deel van mijn zijn''. Al weet ik (komend uit een dogmatisch, Christelijk gezin) dat er nogal een taboe op heerst... Ik zou een gedeelte van mijn eenzame gevoel graag zien ''verlichten'', en gevoelens/gebeurtenissen willen delen met lotgenoten op deze site.

Verstuurd door charlotje op 2012-07-03 22:04:38
Een zeer mooi ogende goed gestructureerde opgemaakte aangename vlot literaire site!
Proficiat voor het lichtpuntje dat mij tot opgewektheid stemt.
Jammer dat het letterlijk grensoverschrijdend is - ik woon in België - maar hoop om toch nog via chat ofzo meer info te kunnen verstrekken.
Dank aan alleman (en vrouw)

Verstuurd door gisele op 2012-05-20 12:06:12
Een klein jaar geleden ben ik bij Antoine begonnen aan de individuele leergang.Wat een verademing om met iemand te praten die niet alleen luistert,maar ook voorbeelden geeft over eigen ervaring en ondervindingen en je naar jezelf en je omgeving laat kijken op een andere manier.Je echt begeleid met voorbeelden uit de praktijk(die zo herkenbaar zijn en je als Antoine ze heeft vertelt op zijn manier, je er om kan lachen ipv het als een last te zien) en waar je zelf mee aan het werk mag gaan.Zo leuk om te doen zeker als je merkt dat hoe meer je oefent je je steeds beter gaat voelen!!!Geen uren praten over jezelf en zeker GEEN medicijnen.....nee,je doet het zelf en bent dan ook best trots op jezelf als je voelt dat je je steeds een beetje rustiger,minder depressief en meer in balans gaat voelen.Dat het lukt samen met Antoine,die op zijn spontane,soms ook verrassende en grappige wijze je stimuleert om door te gaan.Zeker op de momenten dat je het moeilijk vind.Nu is het een onderdeel van mijn leven en kan ik genieten, kan ik zijn...Nogmaals heel veel dank voor alles Antoine en ik hoop dat je nog heel veel mensen kan begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf en hsp zijn...!!!

Liefs,Gisele


Verstuurd door Joyce Watzema op 2011-06-17 12:52:46
Hallo,
Ik vind het heel fijn dat een vriendin me op de site heeft geattendeerd. Wow, wat voelt het goed dat er hulpverlening is die afgestemd is op hooggevoeligheid. Dat heb ik zelf best wel gemist. Ook vind ik het fijn om in een forum ervaringen van anderen te kunnen lezen. Ik voel me toch weer een beetje minder alleen. :) Een beetje getroost zelfs.

Groetjes,
Joyce

Verstuurd door Peleetje op 2011-04-01 20:17:05
goeieavond,

ik heb je site nog maar net gevonden maar ik hoop dat ik er heel veel zal uit kunnen putten. Na een burnout twee jaar geleden (terwijl ik altijd dacht dat ik de wereld aan kon), ben ik hyper gevoelig geworden voor onterechte kritiek. Zo kwam ik er dankzij mijn psychologe achter dat ik HSP ben... Toen ben ik beginnen lezen over HSP en alles krijgt een plaatsje...

gr
Peleetje

Verstuurd door renate op 2011-01-04 09:36:33
hoi, het is allemaal zo henkenbaar, heel lang heb ik gedacht dat ik raar ben/ was, ik heb nog steeds het gevoel nergens bij te horen.. ik werk in de zorg en dat maakt dat de prikkels die je krijgt je humeur versterken.. ben nu bezig dat ik mezelf mag zijn en dat ik ook goed ben zoals ik ben want het is eigenlijk best een mooie eigenscap

¤
¤
¤
¤
pagina 1 van 3
 «   »