Therapeuten en Begeleiders

Therapeuten en BegeleidersBegeleiding & Inspiratie, Fleur Smelt


Persoonlijk

Mijn naam is Fleur Smelt (1961).Ik doe niets liever dan mensen begeleiden en inspireren op hun levensweg. Ik heb nu al jaren mijn eigen praktijk en begeleid van hieruit jongeren en volwassen in het omgaan met hooggevoeligheid, bij loopbaankwesties en vragen rond studie en studiekeuze.Daarnaast ben ik publiciste en werkzaam als trainer en facilitator.

 
Visie


In de begeleiding die ik bied, staat altijd ons 'zijn', ons wezen centraal. Wie wij zijn, onze natuurlijke aard, is uniek en perfect. En eigenlijk ook heel gewoon en dichtbij. Door te ontdekken wat het is dat ons van nature goed af gaat, wat bij ons past, waar wij naar verlangen en door uit te vinden wat ons tegenhoudt om deze dingen te doen, komen we op ons 'levenspad'. En kun je het leven leiden en het werk doen dat bij je past. Waardoor je vanzelf je bijdrage levert in dit leven. Zoals Lao Tse al zei: 'De manier om te doen is te zijn'.
Ik doe niets liever dan je bij deze ontdekkingstocht te begeleiden.
Ik word geďnspireerd door verschillende spirituele stromingen en leringen, zoals Een Cursus in Wonderen en het Boeddhisme.
In mijn begeleiding sla ik een brug tussen spiritualiteit en therapie. We werken zowel met persoonsgerichte therapievormen (gericht op het versterken van de identiteit), als met Zijns-gerichte methoden (die gericht zijn op het ervaren van je 'zijn', je wezenlijke aard.
Het doel van mijn begeleiding is er voor te zorgen dat je je plek in het leven vind, dat je in staat bent om deel te nemen aan het dagelijks bestaan op een manier die bij je past en die bevredigend en effectief is, En dat je op die manier vanzelf je bijdrage levert aan het leven.

 
Opleiding(en)


Studie Nederlands Recht aan de Universiteit in Leiden; afgestudeerd in 1979
3-jarige opleiding tot trainer/coach bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie
Opleiding tot Facilator van Attitudinal Healing groepen
Healing-opleiding bij Mens&Intuďtie
Eén jaar de beroepsopleiding tot Ecotherapeut
Leergang HSP-begeleider bij het Instituut Eszenzz
Opleiding tot Mindfulnesstrainer bij het ITIP